gronkiwi.blogg.se

Välkommen till min blogg. Jag är en glad tjej som varannan vecka bor tillsammans med mina två tjejer i ett hus på landet. Här kommer jag skriva mina tankar kring vårt liv och hur vår vardag ser ut.

Världens finaste

Publicerad 2013-06-27 18:23:10 i Gravid,

Längtar så otroligt mycket att få träffa den lille personen som växer inom mig. Att få se vilken personlighet hen har och vem den kommer vara lik, mig eller sambon.

Häromdagen var jag och kollade på en bikini och såg då en ursöt liten klänning som jag bara var tvungen att köpa. Självklart köpte jag en matchande body till och ett par strumpbyxor som jag tror kommer passa perfekt på vår lilla "böna".

Livlig liten krabat i magen

Publicerad 2013-06-26 21:46:57 i Gravid,

Det är riktigt spännande när vi får känna den lille i magen som rör sig. Har börjat lära mig ungefär när "bönan" är som mest samarbetsvillig och svarar på våra små knuffar. Jag har ju förstått att den lilla sover när jag är uppe och rör mig som mest och sedan när kvällen kommer och jag slappnar av så vaknar "bönan" till. Har även nu börjat känna små sparkar utan att först knuffa lite på magen. Vilket gör mig väldigt glad.

Igår kväll låg jag i soffan och tog det lugnt efter att ha jobbat hela dagen och sen gått en stund på allum. När jag låg där efter maten och bara slappade så började den lilla röra sig som bara den. Jag låg där en stund och bara njöt av vår lilla stund tillsammans, synd att sambon inte var här men det kommer fler tillfällen.

Bjuder på en bild från midsommar som sambon tog.

En dålig dag

Publicerad 2013-06-23 14:03:47 i Allmänt,

Det är lite konstigt hur humöret bara kan gå från topp som igår för att sedan idag vara på botten. Hade en tanke på att vi idag skulle hitta på något roligt tillsammans, fika eller kanske göra någon rolig dagsutflykt. Jag visste att vi var tvungna att tvätta på förmiddagen men hade räknat med att vi efteråt skulle hitta på något.

Tyvärr bestämde sig min kropp sig för att jag/den skulle ha en "dålig" dag. Jag har ingen ork i kroppen och jag är på dåligt humör. Det var längesen jag hade en sådan dag men när de dyker upp så kan jag inte göra så mycket mer än att stänga in mig och vänta ut dagen. Tråkigt men får göra det nödvändigaste idag och sen hoppas att det blir bättre imorgon igen.

Magbilder

Publicerad 2013-06-16 19:44:07 i Gravid,

Har sedan början av graviditeten försökt ta kort på magen och dess utveckling under veckorna. Jag kan inte säga att jag kollar på korten varje dag men tänker det kan vara kul att ha senare och kolla på.

Satt tidigare idag och kollade på korten och insåg att det är rätt stor skillnad. Angående magen så kan jag inte dölja det längre, men det vill jag inte. Jag tycker magen är mysig även om det är lite jobbigt när den blir hård på kvällarna.

"Bönan" myser i magen

Publicerad 2013-06-13 12:56:35 i Gravid,

Har ju glömt och skriva om vårt ultraljud vi var på förra veckan. Vi kommer dit och vi är båda nervösa hur det ska gå och vad de ska se.

Innan vi gick in fick vi ta ut pengar för vi hade läst/ hört att de var tvunget att betalas kontant och jämnt om man ville ha kort. Det visade sig sen att de hade kortläsare så det var ju lugnt. Vi kom in i väntrummet och jag var lika kissnödig som första ultraljudet men det var bara att stå ut. Efter en stund blev vi uppropade och barnmorskan verkade till en början väldigt barsk. Som tur var mjukades hennes hårda yta upp efter att vi kom in i rummet. Van som jag är vid ultraljud ;) så drog jag ner byxorna och "skuttade" upp på britsen. Var inte lika fräscht som på emmaultraljudsklinik men det funkade ändå, vi vill ju bara se vår lilla böna. När hon först började kolla och vi såg att bebisen låg där så sökte jag efter hjärtat så att det slog, vilket det gjorde. Efter det kollade vi på vår lilla böna som låg där så fint och skötte sig så bra när barnmorskan skulle mäta omfånget på huvudet och kroppen.

Var lite osäker på om vi skulle kunna få reda på vilket kön det är men jag frågade lite försiktigt om det gick att se. Först grymtade barnmorskan något otydligt, visade sig sedan att hon var fokuserad på annat så vi väntade lite. Sedan frågade hon om vi båda ville veta för annars skulle hon inte säga något. Hon kollade och kollade och efter en stund tänkte jag att det nog inte gick att se, tillslut så säger barnmorskan att det troligtvis är en liten tjej som ligger därinne. Mysigt tycker både jag och sambon, fast det hade varit mysigt med en liten kille också. :) Kanske blir en kille nästa gång.

Skönt...

Publicerad 2013-06-10 19:59:08 i Allmänt,

Nu är vi hemma igen från Sweden Rock och det är riktigt skönt. Vi hade ett par underbara dagar därnere med fint väder och riktigt trevligt resesällskap. Vill tacka alla berörda för ett par fina dagar med mycket skratt, speciellt vill jag tacka Joey Tempest som bidrog med extra mycket skratt och en del sjuka skämt. :) 
 
När vi kom innanför dörren igår var det hur skönt som helst att få hoppa in i duschen och verkigen göra sig ordentligt ren och få ta på sig lite myskläder och sedan hoppa ner i soffan och bara ta det lugnt. Både jag och sambon var riktigt sletna igår så vi tog det bara lugnt hela kvällen och vi la oss rätt tidigt för att kunna få sova ut under natten. 

Sommar, festival, musik och öl

Publicerad 2013-06-08 16:54:55 i Allmänt,

Sitter just nu på Sweden rock och bara njuter av solen. Vädret kunde inte vara bättre. Det är riktigt härligt att sommaren nu är här med vad allt som hör till.

Alla goa människor på festival gör en på riktigt gott humör. Känslan när jag går in på festivalområdet är så underbar. Solen lyser och bra musik som spelar. Det enda som fattas är egentligen en öl i handen, det hör liksom till. Men som ni vet så är detta inte möjligt vilket i vissa stunder kan vara lite jobbigt. Jag hade tänkt köpa alkoholfri öl men hann inte med detta innan. Här finns tyvärr inte den möjligheten. Jag får helt enkelt njuta av solen och kolla på de som dricker på håll och dricka vatten och juice hela dagen lång. :)

Jag bjuder på en bild på mig och sambon när vi sitter i gräset och kollar på konsert.

Imorgon gäller det.

Publicerad 2013-06-03 20:54:34 i Allmänt, Gravid,

Imorgon är det dags för RUL och jag är lagom nervös. Jag vet att hade det varit något så hade märkt det och förra veckan hörde jag hjärtljuden. Jag är också förväntansfull inför imorgon och längtar efter att få se "bönan" igen. Hoppas att den växer och att den fortfarande bara har två armar och två ben. :) Jag drömde häromnatten att jag födde en 
 
Har börjat komma fram en liten kula vid magen, på jobbet var det några som kommenterade att det börjar synas och de frågade om föräldrar eller barn hade reagerat. Idag var ändå första dagen som jag bar tighta kläder kan man säga så vi får se om någon säger något snart. Men det är som en kollega sa att nu är det på gränsen att man kanske vågar fråga, man kan tänka att det är något men sedan så tänker man i samma andetag att det kan ju va så att det inte är en graviditet. 
 
Annars är det bra med mig, jag upplever det som många pratar om att det är som små bubblor eller som fiskar som simmar runt i magen men kan inte svara helt hundra på att det är just "bönan" som rör sig. Fyller även år idag och jag har tänkt under dagen att nästa år vid den här tiden så kommer vi ha en liten med oss som kan fira min födelsedag. 
 
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela