gronkiwi.blogg.se

Välkommen till min blogg. Jag är en glad tjej som varannan vecka bor tillsammans med mina två tjejer i ett hus på landet. Här kommer jag skriva mina tankar kring vårt liv och hur vår vardag ser ut.

Suck...

Publicerad 2014-05-31 22:40:30 i Allmänt,

Jag vill inte känna mig sur och tvär ikväll! Har haft mysiga dagar hemma hos vänner i Norrköping och bönan har varit så glad dessa dagarna men så avslutas kvällen på detta viset. Hade gärna bara tagit en promenad just nu för att få bort känslan men det fungerar ju tyvärr inte. Lovar att detta kommer vara som bortblåst imorgon men kände bara för att skriva lite om det för att se om det blev bättre...blev det inte :(

Morsdag

Publicerad 2014-05-26 14:37:12 i Allmänt,

Helgen har varit väldigt mysig men som vanligt gått alldeles för fort. Både jag och sambon tycker det är skönt att få vara hemma med Matilda båda två och man märker även på henne att hon njuter av att få ha pappa hemma hela dagen.
 
I lördags var vi hos sambons föräldrar och åt middag för att fira att det var morsdag på söndagen. Vi fick tre rätters och som alltid så leveras det god mat och trevliga samtal. Jag trivs faktiskt hos svärföräldrarna väldigt bra (har blivit mer bekväm) Ibland är kanske inte samtalen just det som jag tycker om att prata om eller sådant som jag inte helt förstår men det är ändå trevligt. Sedan är det väldigt mysigt och se hur bra Matilda trivs där och att se hur farbröder interagerar med Matilda. Hon lyser oftast upp i ett stort leende när hon ser farmor och farfar vilket är kul. Tacksam att Matilda får träffa dem så ofta som hon gör. Vi är väldigt glada att även mina föräldrar bor i samma stad och att de träffar henne så ofta. Sedan hade man fått önska så skulle väl våra syskon och Matildas kusin kunna bo lika nära men man kan inte få allt här i livet. 
 
På söndagen vaknade jag upp och insåg att det var idag JAG skulle få fira min första morsdag :) Fick en mysig frukost som sambon hade gjort med Matildas pratande i bakgrunden, jag låg och halvsov lite när de höll på och lyssnade när det lektes och grejades i köket. Fick en väldigt fin present som sambon införskaffat på lördagen. Vid jul fick jag ett pandora armband i julklapp och två berlocker till, ett hjärta som symobilserar vår kärlek och en liten kula som ska symbolisera vår "böna". Nu fick jag en berlock som var formad som en familj. Blev väldigt glad för just den presenten kan jag säga. Är glad för min familj och jag skulle aldrig vilja byta ut dem. Vi åkte ut till min mamma och hennes sambo och tog en morsdagfika ute på deras altan vilket var väldigt trevligt. Matilda myste lite med deras "lilla" hund och han verkade mest besvärad när hon ville "klappa" men låg så stilla. Sambon hade planerat att vi skulle ta oss till en badplats i närheten vi packade med en liten picknik med grillad kyckling och sallad. Trots alla små larver, blåst och getingar så väldigt trevligt att sitta där en stund. 
När vi kom hem igen så hade vi pratat med våra närmsta vänner (grannarna) om att vi skulle ta en fika med tårta och kaffe. Min vän Sarah hade gjort en riktig jordgubbstårta. Dagen till ära för oss mammor så invigde vi våra finkoppar.
 
En mycket trevligt helg/morsdag avslutades med lite plaskande i badet för Matilda och jag och sambon tog varsin välbehövd dusch då det varit väldigt varmt det senaste. 

Mammas lilla skatt



En riktigt härlig dag

Publicerad 2014-05-21 15:01:09 i Allmänt,

Idag har varit en riktigt härlig dag och det är just dessa dagar som gör att man orkar med de lite sämre dagarna. Vi började med en trevlig frukost tillsammans med Sarah och alla de små. Jag kände att jag ville bjuda igen för alla de gånger som jag fått mat och annat nere hos Sarah. Sedan uppskattar jag våra samtal väldigt mycket även om de ofta handlar om barnen men det är skönt att jag har någon som jag kan dela saker med utan att hon dömer mig. Vi verkar ha väldigt likt sätt att tänka vilket är skönt. Efter blev det en promenad nere vid sjön där vi köpte glass och satt i gräset och njöt av värmen. Matilda fick persika och banan som mellanmål vilket var väldigt uppskattat, så uppskattat att hon blev ledsen när det var slut. Emmy fick blåbärsglass i strut som hon åt med gott humör och sedan gick hon runt i gräset och plockade blommor. 
 
Ser fram emot att sommaren ska börja och att sambon ska få semester så att vi som familj kan göra små utflykter med bad, picknik och grillning. Jag hoppas att vi får spendera många dagar med våra närmsta vänner som tyvärr ska flytta en bit bort men det kommer inte hindra oss från att träffas, det är bara en kvart bort men det blir lite mer planering om man jämför nu när vi bor trappuppgången jämte. 
 
 
 

Värmeslag på G

Publicerad 2014-05-16 18:56:24 i Allmänt, Livet med bönan,

Igår och idag har det varit riktigt härligt ute och jag och Matilda har verkligen njutit av att få vara ute i friska luften. Igår var det babyöppet nere vid sjön och vi träffades i mammagruppen och fikade innan sångstunden. Riktigt härligt att vi kommit igång och träffas i stort sett varje vecka och delar med oss av det vi upptäcker med våra barn. Sedan kan man ju hoppas att vi även kan ses när barnen blir lite större och kanske inte alltid är med.
 
Idag har det blivit fikahäng på förmiddagen med Sarah, Emmy och lilla Semlan (Selma) hemma hos oss. Matilda blir så glad när Emmy sätter sig brevid henne och man märker att Emmy tycker det är roligt nu när Matilda ger henne lite gensvar. På eftermiddagen var vi nere hos en kompis mamma som i hennes stuga och barnen har fått sitta under ett parasoll och njuta av tillvaron.
Skönt när vädret är så bra och sommaren närmar sig med stormsteg. Längtar tills vi kan åka till någon sjö och Matilda kan få doppa fötterna och vi kan få sitta vid stranden och gräva i sanden. 
 
Har annars börjat komma igång med mina promenader igen och hoppas kunna hålla det till en bra vardagsmotion för att framöver kunna bli mindre och till sommaren kunna ha mer av mina vanliga kläder. Ska på bröllop i sommar och vill så gärna köpa en ny somrig klänning eller iallafall ha på mig någon av de klänningarna jag har i gaderoben. Ska även börja träna mer på gymmet men väntar lite för att se om min kompis kan komma igång efter sin förlossning.
 
 
 
 
 
 

Det rullar på

Publicerad 2014-05-06 21:33:00 i Allmänt, Livet med bönan,

Livet här hemma knallar på. Det går fort nu med allt. Matilda blir mer och mer sin egna person och hon är för det mesta glad och nöjd med livet. Hon är snart 6månader och det är inte klokt att det gått så fort. 
 
Börjar nu på allvar fundera på om första tanden är på väg för nu dreglar hon kopiösa mängder, många byten av dreglisar och något ska vara i munnen hela tiden. 
Nu har vi även lärt oss att sitta själva utan stöd men vi är inte långt borta om hon skulle trilla omkull.
 
Idag tog vi oss i kragen och gjorde ordning egna grönsakspureer som vi hoppas ska uppskattas. 
 
Kolla vad jag kan
 

Hoppas detta ska uppskattas 



Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela