gronkiwi.blogg.se

Välkommen till min blogg. Jag är en glad tjej som varannan vecka bor tillsammans med mina två tjejer i ett hus på landet. Här kommer jag skriva mina tankar kring vårt liv och hur vår vardag ser ut.

Mysigt

Publicerad 2013-11-26 22:47:00 i Livet med bönan,

Ikväll har jag bara haft det riktigt mysigt med Matilda. Hon har varit så nöjd och glad vilket gör mamma nöjd och glad. 
 
Vi har legat i soffan och jag blir alldeles varm inombords när hon efter amning lägger sitt lilla huvud mot mitt bröst och bara myser ner sig. Mamma är en bra kudde :)

 

Två veckor

Publicerad 2013-11-24 12:26:00 i Livet med bönan,

Nu har det gått två veckor och vi börjar sakta komma in i våra nya roller. 
 
Känslan som kommer över mig när jag vaknar varje morgon och hör den lilla ha små ljud för sig jämte mig är underbar. Även om kvällarna är lite krångliga med magknip och att komma till ro så älskar ja min nya roll.
 
Många har varit och är nyfikna på  namnet på vår lilla solstråle och vi har bestämt vilket tilltalsnamn hon ska få. Det som är svårt är att få till de andra namnen så att de ska gå ihop bra, vi funderar på om vi ska ha ett andranamn eller två. Men framtiden får utvisa vilka namn det blir. Just nu njuter vi bara av vår lilla Matilda 
 
 


Nu är hon här

Publicerad 2013-11-11 13:51:18 i Gravid,

Vi åkte in för igångsättning i fredags morse fulla av förväntan. Vi visste ju redan att de kunde ta tid med detta. Så när de sa till oss att vi kunde inte räkna med att det skulle gå snabbt skakade vi lite på axlarna. Däremot hade de fått in en del mammor under natten och även något akut så vi fick vänta lite innan vi fick ett rum. 

Kom in och de gjorde en bedömning som visade att min livmodertapp inte hade utplånats som man säger. 

Efter två behandlingar med gel så kunde de göra håla på fosterhinnan och vattnet gick lördag eftermiddag. Men det skulle ta ändå till söndag och med värkstimulerande dropp under dagen innan hon skulle vara hos oss. Kom som en fin farsdag present och båda grät när hon kom ut. Underbar känsla att få bli mamma och hon är så fin. 




Snart smäller det

Publicerad 2013-11-07 11:17:43 i Allmänt,

Ja det skulle ju vara en liten bebis här hemma nu men bönan har inte hyfs att komma ut! Här går vi och väntar och längtar och vill så gärna att hen ska komma.
 
Igår under hela dagen tänkte jag att hen nog skulle komma för jag hade rätt intensiva förvärkar under hela dagen. Hela magen hade sig en omgång med mig och jag kände mig lite skum i kroppen. På eftermiddagen/kvällen blev det jobbigt att sitta på vanligt vis så jag mer eller mindre halvlåg i soffan och kollade på tv. Senare var vi nere hos några grannar och umgick lite och då blev jag helt plötsligt illamående och kände mig nästan lite yr. Min goda vän sa då att hon hade också mått riktigt illa samma dag som hennes dotter hade fötts så det kanske var ett tecken på att det skulle sätta igång. Även magen satte igång och bubbla och ha sig innan jag gick och la mig vilket även det brukar vara lite av ett tecken på att nu sätter det igång på riktigt. 
 
Blev ju så då att jag har legat på helspänn under natten och varje gång jag vaknat till (vilket är några gånger för att ändra ställning) så har jag funderat och kännt efter för att se om värkarna ska bli mer intensiva. På morgonen nu idag spänner det fortfarande lite i magen men jag upplever inte att värkarna blivit värre men vi får väl se hur det utvecklar sig under dagen helt enkelt.
 
Imorgon är det inbokat igångsättning i Borås klockan 8.15 och det känns lite som har bönan väntat till nu så kan den lika väl vänta till imorgon :P 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela