gronkiwi.blogg.se

Välkommen till min blogg. Jag är en glad tjej som varannan vecka bor tillsammans med mina två tjejer i ett hus på landet. Här kommer jag skriva mina tankar kring vårt liv och hur vår vardag ser ut.

Det lilla hjärtat som slår.

Publicerad 2013-05-29 18:46:20 i Allmänt,

Idag var det åter dags för ett besök hos barnmorskan. Jag gick upp tidigt för att kunna hinna duscha, äta en bra frukost och för att inte stressa ner till besöket. Typiskt nog så fick min mage ett spel precis innan jag hade tänkt åka så det var bara att gå till toaletten. Jag hade tid till att inte stressa men plötsligt så blev det bråttom och jag kom in anfådd på MVC och lite lagom svettig. 
 
Lisbeth och jag pratade lite om hur det kommer bli framöver på våra besök och hon frågade även om vi känt något i magen. Jag sa som det var att jag känt av som små sug eller mer som fladder i maggropen och att jag inte känt någon spark eller liknande. Hon sa bara att det var helt normalt och hon tyckte det lät som vi har en fullt normal graviditet vilket var skönt för mig att höra. 
 
Sedan säger hon att vi kunde fuska lite med att lyssna på hjärtljuden fast vi inte varit på ultraljud än. Jag tyckte det var väldigt spännande och jag blev ännu gladare när jag fick höra "bönans" hjärta slå alldeles lagom som Lisbeth sa. Det var en väldigt aktiv litet bebis i magen idag så hjärtljudet gick upp och ner mellan 140-150 slag så vi tog ett medelvärde på det. "Bönan" var väldigt samarbetsvillig från början men efter en stunds så ville inte "bönan" vara med mer så henförsvann tillslut. Vi kollade även mitt järnvärde innan jag gick och även det såg väldigt bra ut vilket är skönt att höra.
 
Tyvärr så hade jag innan jag åkt sagt till min sambo att vi nog inte skulle lyssna på bebisen idag för vi skulle nog bara mäta magen och ta lite vikt och sådant. Lisbeth lovade att vi framöver på våra besök skulle lyssna på hjärtljuden så jag fick säga detta till sambon som jag ringde efter besöket så det lugnade honom liiite grann.
 
När jag var på MVC anmälde jag oss även till föräldragrupp som kommer börja 27 augusti. Det fanns ju bara en grupp som typ skule passa för mig/oss. Det är på tisdagar mellan 14-16 och jag slutar ju inte förrän 14.30 men det är tre tisdagar i rad och jag känner att det är viktigt för oss att få gå på dessa grupper. Får kolla lite på jobbet om det går att lösa. 

Vad ska jag ta på mig?

Publicerad 2013-05-21 19:31:29 i Allmänt,

Jag kan säga att jag har vant mig mer vid magen att den växer och det är väldigt skönt. Vill att magen ska växa så att den ser ut som en gravidmage, längtar lite. I nästa sekund kan jag känna att jag önskar att vi kunde stoppa "bönan" i en liten glasburk och låta hen få växa därinne istället. Jag är kluven! :)
 
Känner av att magen växer för varje vecka och det börjar bli svårare att känna mig bekväm i mina vanliga kläder. I söndags var jag och sambon och kollade på mammaklädsutbudet på en vanlig svensk klädkedja. Jag hittade lite kläder men köpte inget då. Efteråt ångrade jag mig lite att jag inte köpte något så idag var jag iväg och gick till samma affär och köpte lite kläder som jag kan framöver. När jag kom hem så gick jag in på Tradera och kollade lite auktioner med mammakläder och har faktiskt hittat lite fina tunikor där också som jag nog ska kunna ha senare i sommar. Gäller bara att jag vinner med mitt bud. Man behöver ju faktiskt inte köpa allt nytt heller.
 
 
 

Alla dessa märken!

Publicerad 2013-05-18 13:47:39 i Allmänt,

Det är inte lätt att hitta i den stora barnvagnsdjungeln som finns idag! Vad ska man köpa? Vi som förstagångsföräldrar har ju egentligen ingen koll på vilka märken eller vilken sort som är bäst. Vi hade nog inte tänkt köpa en sprillans ny barnvagn, dels för priset stiger väldigt lätt när det är nytt och dels för att vi känner inte det är det viktigaste med nytt.  Vi tänkte nog en bra "begagnad" vagn som inte har alltför många år på nacken och som inte använts alltför flitigt. En annan sak som vi tänker på är vilka sorts hjul ska vi ha på vagnen, svängbara eller vanliga. Vi bor själva i stan och tycker om att gå på stan och då är det smidigt med svängbara hjul känns det som. Sedan bor bådas föräldrar mer på landet,  vi tycker ibland om att röra oss mer "offroad" där det inte är helt platt, vilket får mig att fundera på vanliga stora hjul.
 
 
Många tycker nog att man ska köpa en ny barnvagn när det är första barnet så kan du använda samma vagn om du får fler barn. Jag kan förstå detta och jag kan hålla med lite grann, samtidigt har vi några kompisar som köpte en helt ny vagn och de är inte nöjda nu i efterhand trots att de funderade och kollade runt innan de köpte.
Sedan är ju frågan vilket märke som man bör köpa. Vi har tittat en del på Brio happy på olika tester och den verkar ju helt okej men samtidigt tycker jag lite bättre om Emmaljungas city cross. Båda vagnarna verkar funka bra från att bebisen är nyfödd tills de är 3 år och kan sitta upp. Jag tycker om tanken med att du först har en separat liggdel  som du sedan tar bort så har du sittdelen kvar. Vissa vagnar verkar ha en mjuklift som liggdel som du kan plocka ut, vilket är sjukt smidigt om bebisen har somnat och du inte har möjlighet att ta med vagnen in dit du ska och du behvöer inte lyfta bebisen med risken att den vaknar. Det som är grejen med den är att barnet kan bli vädligt varm i en mjuklift. Då är det bättre med en hårdlift som inte ligger lika tätt mot barnet. 
 
Vad ska man köpa för barnvagn? 
 
 
 
 
 
 

Shopping till bönan

Publicerad 2013-05-14 18:45:56 i Gravid,

Har shoppat en del kläder till "bönan". Det är riktigt rolig att gå omkring i affärerna och faktiskt kunna köpa och inte bara kolla. Har hittat en del söta bodys och byxor. Mys säger jag bara.

Har lovat min sambo att jag ska vänta att köpa allt för mycket kläder. Jag vet att vi troligtvis kommer få en del av folk vi känner. Kan ju säga att min mamma har redan bidragit en del. Men det är svårt när jag hittar fina kläder på rean. Idag fick jag två vinteroveraller för 150 kronor. Det är en blå manchesteroverall i storlek 62 och sen en söt brun teddyoverall i storlek 56.

Kan säga att när sambon fick se dem så tyckte han det var ett bra köp och att dem såg bra ut.

Händerna på täcket

Publicerad 2013-05-13 19:02:53 i Gravid,

Idag är det måndag och en ny vecka påbörjas. Kändes inte så tungt att gå upp i morse utan kände mig utvilad och första natten på en vecka då jag inte vaknat mitt i natten av hostan.
 
Har jobbat som vanligt och måndagar som är snurriga som alltid har ändå flytit på bra, dagen har inte känts så lång. Dagen i sig har bjudit på väldigt många spännande inslag, barn som kramats, jag fick mina ben avhuggna utomhus och kunde inte fly när barnen åt upp min hjärna, lekt tafatt med våra tvååringar som precis lärt sig reglerna till denna lek och haft en riktigt bra dag idag. En annan rolig sak som hände idag var att jag skrev på ett nytt anställningspapper, härmed är jag officiellt anställd 100% i Härryda kommun så det känns skönt. Även om jag inte vet var vi hamnar till hösten i och med att Oscar ska söka jobb så känns det skönt att om jag kommer tillbaka efter mammaledigheten så är det på heltid. 
 
Nästa roliga grej som hände idag och därav titeln var att jag kom på mig själv på rasten med att jag satt med händerna på min mage så som många gör när de är gravida. Innan har jag mer velat hålla armarna i kort för att dölja magen lite men inte nu. Det är väl en sorts bekräftelse på att jag accepterar att magen växer. Det var en lite mysig känsla som infann sig där även om magen inte är någon rejäl gravidmage än. 
Om två dagar går vi in i vecka 18, det känns helt sjukt att det redan har gått så långt. Börjar vänja mig vid att magen sakta men säkert börjar kolla fram lite.

Vecka 17

Publicerad 2013-05-11 21:04:10 i Allmänt,

I onsdags gick vi förresten in i vecka 17 och nu börjat jag skymta lite mer mage. Lite skumt och lite ovant men det blir nog bättre snart. Har fått för mig att jag känner någon form av rörelse i magen men det är inte lätt och veta när man inte varit gravid innan. Tänkte jag lägger ut lite information om aktuella veckan.

"Vecka 17
Vanligtvis har man nu gått upp mellan två och fem kilo. Vissa börjar känna av att kroppens slemhinnor blir mer svullna. Läs mer om det i kapitlet Vanliga graviditetsbesvär.

Fostret börjar nu få mer barnlika proportioner. Kroppen växer fort och växer ikapp huvudet. Längden är ungefär 18 centimeter och vikten ungefär 180 gram. På huvudet och ögonbrynen har hårrötterna börjat växa och bli grövre.

Fostret lagrar in så kallat brunt fett i kroppen. Det bruna fettet hjälper barnet att hålla sig varmt efter födelsen. En del av det försvinner så småningom. Nu börjar också fosterfett att bildas av körtlar i huden. Fosterfettet ligger som ett skyddande lager på den ömtåliga huden, så att den inte blöts upp av fostervattnet."

När katten är borta dansar råttorna på bordet

Publicerad 2013-05-11 20:52:24 i Allmänt,

Nu kanske ni undrar varför jag använder mig av den rubriken. Ja, dels för att den används för lite i vardagligt tal kan jag tycka :). Sen så stämmer det in på min situation just nu. Min sambo är borta hela kvällen på sittning på chalmers så jag får vara hemma med katterna i min ensamhet. Därav min rubriken till inlägget.

Sitter i soffan efter att jag avnjutit lite mat från phiphi och kollar på tv:n. Filmen "Avatar" går på en av kanalerna och jag minns hur bra jag tyckte den var när den kom på bio. Hur den var filmad, flygscenerna, själva miljön de byggt upp i filmen. Tyvärr blir det inte samma upplevelse hemma som på bio men det kan ju vem som helst räkna ut.

Fredagsmys

Publicerad 2013-05-10 19:52:11 i Allmänt,

Äntligen är det fredag och ännu en arbetsvecka är till ända. Denna veckan har ändå inte varit som vanligt, jag har varit sjuk (är fortfarande lite hostig) sen hade vi en röd dag mitt i veckan. Nästa vecka kommer bli mer som vanligt då vi arbetar hela veckan lång. Ibland är det slitsamt att jobba heltid och vara gravid. Ibland kan jag känna att jag hade velat vara hemma hela tiden. Tyvärr hade detta inte hjälpt rent ekonomiskt.

Eftersom våren har kommit så bestämde jag och sambon oss för att grilla på kvällen. Tyvärr var vädret inte helt på topp och det kändes lite osäkert att sitta ute så vi tog med maten in. Kan säga att det var sjukt gott och alldeles lagom med mat. Efter maten sjönk jag ner i soffan och tittade på Let's dance och bara myste. Kvällen kunde inte bli bättre, kanske kan få bli lite kaffe/te och mandeltårta senare.

HAN/HON

Publicerad 2013-05-08 13:37:07 i Allmänt,

Det spelar ju självklart ingen roll vilket kön det är eftersom bebisen kommer bli älskad oavsett. Att få veta vad det är för person som växer i magen är en kittlande känsla som gror i mig, men det handlar inte bara om kön utan även om personligheten, utseende och vilken färg på ögonen han/hon kommer att ha. Mina känslor för "bönan" blir starkare för varje dag och jag känner att jag kommer spricka snart av alla känslor så det är skönt att jag kan skriva av mig här.  
 
Tyvärr kan jag ju säga att när jag går i butiker och kollar på bebiskläder så måste jag erkänna att tjejkläderna är mer lockande i mina ögon är pojkläderna. Men de kläder som vi köpt hittills är väldigt könsneutrala och jag hoppas att vi inte blir så stereotypiska och bara klär bebisen i rosa om det blir en tjej och blått om det blir en kille. 
 
Bara att veta att jag skapat något tillsammans med Oscar, genom vår kärlek är en fantastisk känsla. Vi har skapat något och vi ska få lov att ta hand om detta mirakel i magen och lära hon/han allt i livet. Det är vår helt egna "böna" som vi kommer älska över allt annat. 

Overkligt

Publicerad 2013-05-08 10:29:02 i Allmänt,

Vi är med barn!! Äntligen så är det vår tur. Nu låter det som att vi är ett av de paren som genomgått nån IVF behandling men det stämmer inte. Här kommer lite bakgrund om oss.
 
Vi har försökt bli med barn i ungefär 9 månader innan det faktiskt fungerade. Jag vet att för många så tar det mycket längre tid men för mig har det varit väldigt jobbigt känslomässigt. Flera gånger som jag funderat på om det är något fel på mig som kvinna, att min kropp inte är som den ska. Även min sambo har funderat på om det är honom det är fel på.Många i vår närhet har inte ens vetat om att vi faktiskt försökt ett tag så de har inte heller vetat att jag legat i sängen vissa dagar när min mens kommit och verkligen storlipat och det enda min sambo har kunnat gjort har varit att hålla om mig. 
 
När testet visade positivt visste jag inte vad jag skulle säga eller göra. Jag köpte testet för jag var sen och tänkte väl att det skulle visa samma sak som tidigare men ville ändå testa och det visade ett svagt plus. Någon dag senare testade vi igen och nu blev plusset starkare. Det sista testet jag tog (jag vet att jag borde trott på de två första) var ett sådant digitalt test som även visar veckorna och där stod det klart och tydligt "Gravid". 
 
Nu har vi gått in i vecka 17 och varit på ett tidigt ultraljud och i början av juni ska vi på RUL på Östra sjukhuset. Det var helt overkligt att få se vårt lilla mirakel på ultraljudet, jag kommer ihåg att jag bara låg där och log hela tiden och höll Oscar i handen och han log han också. Det andra jag kommer ihåg var hur extremt kissnödig jag var. Tydligen ser barnmorskan fostret bättre om urinblåsan är full så det var bara att knipa. 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela