gronkiwi.blogg.se

Välkommen till min blogg. Jag är en glad tjej som varannan vecka bor tillsammans med mina två tjejer i ett hus på landet. Här kommer jag skriva mina tankar kring vårt liv och hur vår vardag ser ut.

Bortskämd

Publicerad 2014-04-23 08:58:36 i Allmänt,

Nu tänker ni att jag ska skriva om hur bortskämd Matilda är som får allt hon pekar på men där trodde ni fel. Jag kan ju villigt erkänna att hon är bortskämd både utav oss men även mor- och farföräldrar och andra runtomkring henne. Men allt får hon inte men en hel del. Jag menar vilken 5 månaders bebis som inte ens kan sitta helt själv har en gunghäst eller en lära-gå-vagn redan? När sambons moster kom med ett par gympaskor bara för att hon tyckte de var så fina så insåg jag att det kommer inte sluta där :) Men samtidigt kan jag förstå det för varken sambons föräldrar eller moster har fått flickor så nu äntligen har de en liten prinsessa/docka som de säger och skämma bort. Bara det inte går till överdrift.
 
Men nu var det inte Matilda vi skulle skriva om utan om hur bortskämd jag är. Har en helt underbar nära vän som syr jättefina saker. Man kan säga att hon är självlärd för mönster syr hon inte efter så mycket. Hon gör både saker till sig själv (syr om kläder som hon inte sitter bra) kläder till sina barn (sydde ett par helt underbara hängslebyxor till sin äldsta dotter) och snuttefiltar och lakan syr hon hur fort som helst. Jag har fått så fina saker från henne och jag är riktigt imponerad av hennes arbeten. Har fått ett babynäste (som kostar svinmycket i affären) som var det första hon sydde och Matilda använder det ännu fast hon mer eller mindre vuxit ur det. Sedan har vi fått en sparkdräkt som vi hoppas ska passa till sommaren. För inte så längesen slängde hon ihop två lakanset till oss och med tyget som blev över så sydde hon en supersöt förklädesklänning.
Igår hade hon gjort en haklapp av plastad frotte för jag hade pratat om att de haklapparna vi har glipar i halsen så all mat rinner ner över kläderna (inte för att det inte går att byta kläder). Testade den idag och den funkade jättebra och det rann inte ner nåt på magen alls. Oavsett hur du gör så blir det kladdigt när barn äter vilket jag är mycket medveten om men skönt att det inte rinner ner över hela magen och innanför varje pyjamas.
Så det jag vill säga är att jag är så bortskämd som har en sådan otroligt snäll vän som jag träffar i stort sett varje dag och kan prata med om allt. Jag är tacksam att jag har henne och jag är glad att våra tjejer trivs så bra ihop.

Uppdatering

Publicerad 2014-04-08 15:48:41 i Allmänt, Livet med bönan,

Nu har vi börjat gå på babymassage på måndagsförmiddagar på bvc och kan säga att det är riktigt mysigt. Matilda verkar tycka det är riktigt avkopplande att få massage även om hon inte är helt överens med att få massage på magen (Karin, ledaren på massagen säger att hon återkopplar troligtvis lite till i början med magknipet och att vi gjorde massage då. Detta kan sitta i länge hos bebisar även om själva massagen inte gjorde ont.) Vi har haft lite olika etapper som vi sedan ska kunna använda oss av hemma. Benen börjar vi alltid med för att det ska kännas igen hos barnen vad vi gör. Det är också viktigt att vi sitter på samma platser varje gång och att vi frågar om lov innan vi börjar massera. 
 
 
På tisdagar är det babysim och även detta är en hit för Matilda (skönt). Blir en mysig stund för hela familjen (Oscar tar ut komptid för att kunna vara med) Det är lite som ska fixas med och packas ner för att vi ska komma iväg men jag tror att vi får in det. Redan idag gick allt smidigare än förra gången och vi har några gånger kvar. Det ska även vara öppet just för bebisar på måndagar mellan 12 och 13.30 så ska nog se om man kan gå dit någon gång, antingen med min närmsta vän som bor i trappuppgången jämte eller med min mamma då hon är ledig.
 
Veckorna går fort och bönan bara växer och hon blir mer och mer en egen person som vet vad hon vill ( har hon egentligen vetat hela tiden) och hon har börjat bli mer "rolig" med att man faktiskt kan leka lite med henne och kommunicera och få svar tillbaka. På torsdag är hon hela 5 månader och det känns som det var igår hon var jätteliten och vi hade precis fått henne och låg på BB. Våra närmsta vänner fick en liten tjej förra torsdagen och när vi träffade henne så var hon sååå liten och söt så man längtade till när man själv har en sådan liten igen. Matilda är stooor jämfört med henne. Är så glad för deras skull att allt gick bra (förlosssningen gick väldigt fort) och att de nu är hemma och får njuta av sin lilla familj.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela