gronkiwi.blogg.se

Välkommen till min blogg. Jag är en glad tjej som varannan vecka bor tillsammans med mina två tjejer i ett hus på landet. Här kommer jag skriva mina tankar kring vårt liv och hur vår vardag ser ut.

Första julen med bönan

Publicerad 2013-12-25 23:14:37 i Allmänt, Livet med bönan,

Nu har vi haft två väldigt mysiga dagar med julfirande tillsammans med nära och kära. Julaftons morgon började med att en liten tjej kom över till vår säng ganska tidigt och ville mysa. Hon pratade och kollade runt och utforskade mammas ansikte några gånger. Efter att vi alla hade gjort oss julfina åkte vi upp till min pappa (morfar) där vi började göra ordning julmaten. Det var jag, min sambo, Matilda, min pappa och min syster detta året eftersom min bror med familj åker varannat år till hans frus familj.
 
På julafton har vi i min familj som tradition att vi endast doppar mitt på dagen och inte något typiskt julbord med jansson eller liknade (det äter vi på juldagen). Själklart kollade vi på Kalle men kan ärligt säga att jag kollade inte alls mycket i år, pratade med syster och hade roligt åt vissa kommentarer :)
När Matilda och hennes kusin Arvid blir lite större så blir det väl dags igen att faktiskt kolla på Kalle och diskutera hur intressant det är att tomtarna har färdig shackrutig färg. Även en sådan sak som att vi inte hade någon tomte kommer återkomma när barnen blir större. Matilda fick av någon underlig anledning flest klappar.
På kvällen åkte vi till sambons familj och när vi kom dit väntade en stor hög med julklappar till Matilda och någon enstaka till mig och sambon. Vi fick en gunghäst, kläder och en lära gå vagn bland annat, vilket vi inte hade förväntat oss men det uppskattas.
Hela kvällen gick sambons mamma och hennes syster runt med Matilda och hon kom endast till mig när det skulle matas vilket gav mig och sambon lite avkoppling. Vår lilla böna fick även träffa sin gammelmormor som jag tror blev väldigt rörd av att få se Matilda. 
 
Under juldagen åkte vi till min mamma och hennes sambo. Där åt vi mer ett julbord med blandad kompott och jag måste säga att det var riktigt lyckat. Ibland kan man känna att det är något på bordet som inte blev riktigt så gott som man vill men i år var det gott. Även här fick Matilda en hel del klappar, mycket hemstickat till min och sambons förtjusning. Under kvällen har vi suttit och pratat och snaskat på goda ostar, kex och godis i mängder.
Jag kan bara säga att det varit en lyckad första jul för Matilda och för oss som föräldrar, det har varit lugnt och skönt och alldeles lagom.
Bjuder på en bild från juldagen när både Matilda och mamma (mormor) somnat. Det är tröttsamt att fira jul och sedan även en på Matilda och hennes fina julutstyrsel.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu är det jul här i vårt hus

Publicerad 2013-12-20 21:21:21 i Allmänt,

Nu är sambon ledig över jul och nyår och vi ska fira vår första jul som en hel familj. Matilda förstår ju inte än riktigt vad som händer men för oss är det ändå en speciell känsla. När hon blir lite äldre och faktiskt förstår vem tomten och vad paket är då blir det ännu mysigare tror jag

Jag har hela tiden sagt att när vi väl flyttade till större så skulle vi ha en gran i år. Ännu mera sugen blev man när vi flyttade in i nya lägenheten och det fanns det perfekta hörnet för gran. Vi hade pratat om att hämta en gran hos pappa men tiden har inte funnits där så vi köpte en i stan. Det blev riktigt fint när granen var klädd och paketen kom under den.




Det här med tid är svårt att hitta ibland

Publicerad 2013-12-06 16:29:14 i Livet med bönan,

Det är svårt att hitta tid till att kunna sitta ner själv vid datorn och uppdatera bloggen just nu när vi myser och njuter av vår lilla solstråle här hemma. Jag älskar att vara mamma och känner mig pigg även om det blir tidiga mornar och amning och blöjbyten under natten. Samarbetet mellan mig och sambon fungerar bra.
 
Nu var det en månad sedan Matilda föddes och vi känner oss rätt bekväma med varandra. Det är fortfarande lite svårt för både mig och sambon när hon blir riktigt upprörd och arg så hon inte vet hur hon ska handskas med omvärlden. Vi lever fortfarande i vår lilla bebisbubbla och det känns lite skumt att komma ut och röra sig bland folk men det går framåt. Det roliga är att jag sa till en kompis attnär hon fick barn och hon tyckte det var lite jobbigt i de situationer  av att vara ute bland folk i början om hennes dotter skulle bli ledsen. Då sa jag att hon skulle inte bry sig. Det skulle gå hur bra som helst men nu när man själv sitter i samma sits känns det på exakt samma sätt som för henne.
 
Jag trodde nog inte att det skulle vara så svårt som det faktiskt är att höra hur ledsen hon är när sambon byter blöja och hon bara skriker hela tiden för att det är kallt eller hon är hungrig, det har varit så många gånger som jag gått in i barnrummet bara för att se hur det går. Jag litar helt på min sambo att han kan (han är så försiktig och fin med henne) men mina modersinstikter tar nog ofta vid i dessa situationer.
 
Vår lilla dotter har ett otroligt humör ibland (ärvt från mig) och hon gör sig gärna hörd när hon inte får som hon vill eller när saker inte sker tillräckligt snabbt enligt henne. När det kommer till amning kan det vara svårt att få ro till att äta och både mitt och hennes tålamod testas då. Därför kan jag uppleva att det är lite svårt att amma utanför hemmet eftersom det kanske inte är lika lugnt som när det bara är vi hemma. Hon äter rätt mycket, speciellt på kvällarna så då är det mest att sitta i soffan. Fram tills nu har hon fått ersättning en/två gånger om dagen eftersom vi upplever att hon inte blir nöjd av att bara ammas. Jag vet inte om jag inte riktigt har så det räcker eller om det att hon inte har tålamod att ligga vid brösten. BVC har sagt att det är helt okej om hon visar att hon behöver ersättning så kan vi ge henne det. Hon tycker att det är bra att vi försöker amma så mycket som möjligt men att jag inte är en dålig mamma bara för att vi ger henne ersättning.
Jag hoppas kunna amma henne ett bra tag till men vissa dagar känns det inte riktigt som så.
 
Oavsett vad så älskar jag min dotter och jag gör allt för henne och vill hennes bästa.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela