gronkiwi.blogg.se

Välkommen till min blogg. Jag är en glad tjej som varannan vecka bor tillsammans med mina två tjejer i ett hus på landet. Här kommer jag skriva mina tankar kring vårt liv och hur vår vardag ser ut.

Barnmorskan

Publicerad 2013-08-29 10:59:12 i Gravid,

Var på vanlig kontroll hos Lisbeth igår
igen. Hon mätte magen som åter igen har vuxit sen förra gången (den växer sjukt mycket nu hela tiden!) Sedan klämde och kände hon på magen för att se hur bönan ligger och igår låg hon med huvudet neråt och fötterna på min högra sida. Förklarar varför det buffat och hoppat så mycket just på den sidan.

Järnet var okej men ska fortsätta med mina tabletter var tredje dag så att det inte sjunker. Mitt blodtryck var bra också men mitt socker var högt. Lisbeth frågade vad jag hade ätit till frukost. Hade druckit ett glas juice så förhoppningsvis är det boven i dramat och att jag inte fått graviddiabetes :( Ska tillbaka på fredag och kolla det igen.

BABYSHOWER

Publicerad 2013-08-27 17:24:32 i Allmänt, Gravid,

Jag hade väl anat lite under veckan att det var något lurt på gång: Det började med att Sussi helt plötsligt skickar ett sms där hon förklarar att hon ska på kurs till Härryda (som hon sedan säger är på Gunnebo) och att hon tänkte vi kunde hälsa på och se hur Sarah bor. Nu bor ju inte Sarah i Härryda längre utan de har sin sommarstuga där men väldigt passande så skulle de vara där hela helgen. Hon skickar sms lördagen innan och är väldigt angelägen om att jag ska svara henne om hur vi ska göra. När jag väl svarat henne så börjar jag söka lite om denna konferens som Sussi påstår att hon ska på men hittar ingen info om det överhuvudtaget.
 
Lördagen närmar sig och vi diskuterar bussar dit eftersom vår bil krånglade under veckan. Under förmiddagen ser jag att en annan kompis som bor i Norrköping ska åka iväg på en liten minisemester utan barn och man och när jag frågar var hon ska så säger hon att det är hemligt, väldigt skumt. Har även kontakt med Sussi via chatten på Facebook och undrar om hon redan är nere i Göteborg eller på väg. Hon svarar mig att hon är på konferensen men när du svarar på chatten kan man få en status på var personen är, hon är då i Lilla Edet (skumt)
Åker iväg på lördagen och kommer då till Landvetter resecentrum och väntar då på sista bussen som ska ta mig till Härryda kyrka får ett sms från Sussi där hon förklarar att hon kommer bli sen men att Sarah kommer hämta upp henne så jag behöver inte vänta in henne. När jag kollar upp från telefonen och kollar ut ser jag någon som är otroligt likt Örjan (min barndomsvän Elisabets man gåendes utanför. Våra blickar möts och han vänder sig om hastigt och springer iväg lite snabbt. Börjar tänka att han ska inte vara där, men Sarah försöker senare övertala mig att han kanske ska hämta någon på flyget. Ringer min mamma som bara skrattar lite i telefonen och tycker att jag har börjat se så konstiga saker under min graviditet så det var säkert inte Örjan, vilket stöd man har nuförtiden ;)
 
Blir hämtad av Sarah och när vi närmar oss huset ser jag plötsligt små lappar som hänger i träden och undrar vad som sker, inser rätt snabbt att det är någon överraskningsgrej som händer och när vi kommer fram står min systers bil och min svägerskas bil parkerade utanför. Kommer ner til uteplatsen och där är alla och hoppar fram och säger hej och jag får ett champangeglas med cider och och får gå runt och hälsa. Då har Sussi och Sarah i flera månader planerat detta och bjudit in massa trevligt folk. Tyvärr så kunde några inte komma men vi får se en annan gång.
 
Först fick gå en tipspromenad med frågor om barnböcker och det gick riktigt bra för alla även om vissa frågor var lite kluriga. Vi åt god grillad kyckling med hemmagjord potatissallad och satt mest och pratade. Jag själv sa inte så mycket för jag var mest glad att så många hade kommit, att vissa hade rest en bit bara för att träffa mig och vara med på min babyshower. Efter maten var det dags för en annan aktivitet där alla skulle få hjälpas åt och göra en gipsavgjutning av min mage. jag blev inplastad och sedan fick de andra kladda över magen. Under tiden som det stelnade fick jag kaffe och tårta att mumsa på och vi pratade och hade riktigt trevligt. Sedan var det dags för lite presentöppning, jag hade inte krav på presenter utan mer att alla skulle ha det trevligt, men vilka presenter jag fick (och bönan) det var två blöjtårtor med lite små grejer på (jättefina) en speldosa, pyjamasar, generationspresent med lite olika saker, nappar, badbalja, en pekbok och ett gosedjur. Blev hur glad som helst och jag uppskattar verkligen alla presenter.
 
Eftermiddagen gick väldigt fort och vi som var kvar i Härryda vi gjorde inte så mycket mer under kvällen än att äta lite mera och sedan satt vi mest och pratade innan vi gick och la oss.
 
 
 
 
 

En jobbig period

Publicerad 2013-08-21 19:23:30 i Allmänt,

Livet som gravid är inte alltid så lätt. Även om det är helt underbart att tänka på vad det är som växer inom mig.
Har tyvärr kommit in i en liten svacka igen som i början. Jag känner att jag är väldigt trött varje dag efter jobbet och jag kämpar med att hålla ögonen öppna under kvällen iallafall fram till nio på kvällen. Brukar vila en liten stund när jag kommer hem från jobbet eller på bussen (vår bil krånglar så har fått åka buss denna veckan) En sak till som jag tycker är lite jobbigt är att mår lite illa på bussen. Har märkt att jag känner av folks dofter och de gör mig lite illamående av folks parfymer.
 
Det är tungt att bära runt på det extrakilorna som jag lagt på mig, magen är i vägen när jag ska böja mig ner och jag känner mig smidigt som ett kylskåp när jag ska hämta upp nåt på golvet eller liknande. På jobbet är de väldigt förstående (uppskattar detta) de låter mig inte lyfta och säger till mig att jag får vila mig om jag behöver. Jag behöver inte böja mig ner alltför mycket för att hjälpa barnen på jobbet heller vilket är skönt.
 
När jag väl ska sova så bygger jag mitt lilla bo i sängen med kudde under magen och ibland även bakom ryggen, tycker lite synd om sambon som inte kan hålla om mig lika mycket. Vaknar även mycket under natten och drömmer skumma drömmar varje natt, ibland kommer jag ihåg vad jag drömt men inte alltid. Häromnatten drömde jag att vi var på BB och bönan var född men det var något fel på hen. Vi fick inte ens chans att se bönan utan de gick bara ut från rummet och sen fick vi inte se hen mera. En annan dröm jag har som återkommer är att jag vaknar hemma i sängen och det är fullt med blod på lakanen och nere vid fötterna ligger ett litet foster. Läskigt jag vet men tydligen väldigt vanligt att man som gravid drömmer väldigt skumma saker.
 
Hoppas lite att denna perioden inte ska hålla i sig alltför länge  för det blir inte lätt att må såhär hela vägen fram, har ju inget val iförsäg men hoppas kan man ju göra.

Nu är det bestämt

Publicerad 2013-08-13 22:18:00 i Gravid,

I förra veckan så hade jag ett litet möte med chefen angående när jag tänkt gå på mammaledighet. 
 
Min första tanke var att jag hade tänkt att min sista dag ska vara en fredag, vet inte riktigt varför mer än att då känns det som att jag är med och avslutar. Hade känts lite skut om jag hade kommit in och jobbat fram till tisdag eller onsdag och sen bara försvunnit från jobbet. Jag känner att eftersom jag kände av lite foglossningsliknade smärtor under semestern så vill jag inte gå alltför länge, speciellt med tanke på att ju längre jag jobbar desto mer osmidigt kommer det bli om jag ska ta mig ner på golv och hjälpa barnen. Jag är ju inte sådan som bara sitter på en stol brevid utan jag vill vara med där leken händer, i leken på golvet. Pratade även med chefen om att jag kommer börja med att ta ut en hel del semester innan jag går på mammaledighet för att spara mina föräldrardagar. Kan ju lika väl gå över tiden och då är det skönt att veta att jag inte spenderat alltför många dagar. Semester kommer det ju mera av så det är lika bra och använda sig av de jag har kvar. 
 
Efter en del diskussion med chefen och efter att jag funderat och räknat själv så kommer min sista dag på jobbet vara den 4 oktober och jag börjar då med att ta ut 7 dagar semester så mina föräldradagar börjar jag inte ta av förrän 16 oktober. Jag är beräknad till den 24 oktober och troligtvis om man ska tro allt man läser så kommer jag väl gå över in i november om jag har otur.
 
Vissa kanske tycker nu att jag går väldigt tidigt, det tyckte nog chefen iallafall, fast det är ju JAG som ska känna att det blir bra och att JAG orkar jobba. Sedan är det lite skönt att få fixa ordning och faktiskt få andas lite innan och få njuta lite innan ens tillvaro förändras drastiskt.
 
 

Kärlek och värme

Publicerad 2013-08-05 19:12:55 i Allmänt,

I helgen var det dags för en av mina barndomsvänner att gifta sig. Jag hade fått den stora äran och få vara tärna och kände mig väldigt hedrad av detta. Frågade lite försiktigt när hon ringde om hon ville ha en gravid tärna. Hon hade inga problem med detta så var bara och leta efter en tärnklänning för gravida. Hittade en jättefin gråblå klänning som låg väldigt snyggt över magen.

Kom till Karlstad på fredagen och hjälpte då till och smyckade festlokalen med placeringskort och servetter. Senare på kvällen blev det middag med bruden då vi bara pratade massa skit och hade det trevligt hennes sista kväll som ogift.

På lördagen blev det en tidig morgon med att duscha, sminka sig och sen åka till frissan med bruden. Hon blev så fin och var ovant att se henne så uppsminkad eftersom hon aldrig har smink annars. Innan bröllopet blev det en sväng till fotografen som tog några riktigt fina bilder på "gubbholmen" i Karlstad. Jag fick själv vara med på några bilder. I kyrkan var det sjukt varmt och man kände hur svetten rann där framme i kyrkan men detta glömdes bort när solisten sjöng "Det vackraste" och brudparet tog varandras händer och sneglade lite försiktigt på varandra. Höll på att brista där för mig.

Festen efteråt blev också väldigt lyckad, god mat, ett spelmanslag och roliga tal. Kvällen blev sådär lagom lång, tyvärr missade jag när brudparet försvann men fick ju se dem dagen efter vid presentöppningen och de verkade så lyckliga då.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela