gronkiwi.blogg.se

Välkommen till min blogg. Jag är en glad tjej som varannan vecka bor tillsammans med mina två tjejer i ett hus på landet. Här kommer jag skriva mina tankar kring vårt liv och hur vår vardag ser ut.

Disco i magen

Publicerad 2013-07-23 19:34:28 i Gravid,

Det är riktigt mysigt att känna "bönan" rör sig inne i magen. Lisbeth förklarade att när det är som små vibrerande rörelser i magen så är det att bebisen har druckit fostervatten och har hicka.

Tidigare har vi mest känt fosterrörelser på kvällarna men nu kommer det under hela dagen och riktigt tydligt också. Jag kan även tillägga att ibland är det riktigt disco i magen, det hoppar och har sig.

Brukar ligga i soffan och bara mysa och titta på magen när det hoppar, även sambon har sett det fast han ibland missar.

Vi var på campingsemester för några dagar sedan och då försökte jag fånga när "bönan" sparkar men det är som att så fort filmkameran kommer fram så vill den lilla inte. Har iallafall en bild från stunden.

Barnmorskebesök

Publicerad 2013-07-18 16:48:32 i Gravid,

Var hos vår barnmorskan Lisbeth idag och tog lite prover och kollade till bönan i magen. Alltid lika trevligt att träffa henne, jag känner mig väldigt trygg med henne. Hon tillhör de lite äldre barnmorskorna men hon är lätt att prata med och hon får en att känna sig så välkommen varje gång.

Vi började med att kolla min vikt, blodtryck, sockret och järnvärdet. Jag har alltid varit väldigt svårstucken men men Lisbeth ville försöka sticka i armvecket men fick tillslut ta på handen. hon lovade att nästa gång jag behöver bli stucken tar vi handen direkt.

Mitt blodtryck låg bra och hade inte ändrat sig sedan förra besöket. Mitt socker låg också väldigt bra (4,7) så Lisbeth är nöjd med mig. Däremot låg jag lite lågt med mitt järn. Normalt ska man ligga mellan 120-140 och jag låg på 117 så det har sjunkit lite grann. Lisbeth tyckte att det var bäst att jag tar lite extra järntabletter varannan dag på kvällen så det inte sjunker mera.

Vi lyssnade självklart på bönans hjärta och idag lyckades vi komma rakt på hjärtat med dopplern så det kom ut ett galopperande ljud. Det lät så fint och denna gången stannade bönan en lång stund så pappa och mamma fick höra ordentligt. Mätte även magen och min tillväxtkurva ligger bra till, jag ligger inom det normala så det växer på bra.

Efter besöket blev det sushi (Frågade Lisbeth om jag fick. Hon bekräftade att sån där "mammasushi" är helt okej att äta.) Hur gott som helst att äta, har längtat och det var sååå gott. Tog en glass till efterrätt :).

Att bli mamma

Publicerad 2013-07-06 20:33:00 i Allmänt,

Bara att säga ordet "mamma" känns väldigt annorlunda men det stämmer ju ändå delvis. Jag blev mamma från den dagen då vi fick reda på att bönan låg därinne i magen. Det blir ju även mer verkligt när jag började känna den lille sparka tillbaka när jag tryckte mot magen. Nu behöver jag inte trycka något innan jag känner den lilla rulla runt därinne. 
Men just att jag ska bli/är mamma är väldigt spännande och det är en intressant känsla som gör mig alldeles varm inombords. Att jag ska få denna gåvan tillsammans med sambon. Jag älskar tanken på att jag är inte bara Christina utan jag även är mamma.
 
Det skrämmer mig lite att jag inte ska räcka till eller att andra ska se snett på mig hur jag tar hand om bönan. Försöker intala mig själv att det är jag som känner mitt barn bäst och det är ingen annan än jag och min sambo som ska uppfostra hen. Vi kommer lära oss tillsammans och även om vi gör misstag så lär vi oss av dem och går vidare.
 
En av mina närmsta vänner har haft liknande tankar innan hon fick barn, var väldigt orolig i början av hur andra såg på henne som mamma. Men hon har verkligen släppt det och jag är grymt imponerad av hur hon har hanterat mammarollen på ett sådant bra sätt. Det lugn som hon utstrålar även när det kanske känns hopplöst ger mig hopp om att jag kommer klara det lika bra.

Nu var det gjort

Publicerad 2013-07-01 08:03:06 i Gravid,

Jag har ju skrivit tidigare om att vi kollade runt på blocket efter barnvagn och att vi även har kollat i någon butik emellanåt. För några veckor sedan så bestämde nog både jag och sambon oss för att vi skulle kolla efter en vagn med fyra fasta hjul för det känns som att det fungerar bäst i de flesta terränger, även om det kan bli lite osmidigt inne i stan kanske. När det kom till märket så har vi nog innerst inne vetat om vilken vagn det skulle bli men vi har kollat runt på alla möjliga. Så i fredags så hittade jag den, en emmaljunga city cross polar performance som bara var 1 år gammal. Den hade endast använts sedan september förra året fast de köpt in den i början av juli och de hade bara använt den till ett barn. Jag mailade och fick kontakt, kvinnan sa att vi gärna fick komma och kolla på den igår så det gjorde vi. Den var jättefin och det ingick quodrolift och skötväska i priset. Nu undrar ni säkert vad vi betalade för denna vagn och några av er kommer säkert tycka att det är mycket pengar men den känns som den är värd det priset. Kan ju även tillägga att sambon försökte pruta men de var inte så intresserade och dum som JAG är så ville jag ju gärna ha den så jag sa ju direkt då att vi kunde betala det dem ville ha för den. (Jag var väl orolig att de inte skulle vilja sälja den till oss) Kvittot var kvar och de hade betalat närmare 8000kronor för den förra året och vi fick köpa den för 5000kr vilket är mycket pengar men det känns ändå rätt. Färgen på vagnen är svart med orangea detaljer och den är väldigt fin tycker vi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela