gronkiwi.blogg.se

Välkommen till min blogg. Jag är en glad tjej som varannan vecka bor tillsammans med mina två tjejer i ett hus på landet. Här kommer jag skriva mina tankar kring vårt liv och hur vår vardag ser ut.

Nu flyttas det...

Publicerad 2014-09-25 17:39:29 i Allmänt, Livet med bönan,

Vi har blivit med hus!!! Fast vi har inte köpt utan vi ska hyra från Oscars gamla scoutledare och hennes man ute i Tvärred. Det ska bli så skönt och slippa bo i lägenhet där man hör hur grannen dammsugar eller hur det går i trappan och när folk smäller i dörrarna. Jag blir tokig och kan inte förstå varför man måste smälla igen dörren när man går hemifrån eller kommer hem? 
Sedan ska det bli otroligt skönt att få en trädgård där bönan kan springa omkring och leka. Jag ser fram emot att skaffa en gunga och en sandlåda till henne som vi kan leka med när våren kommer sen. 
 
Jag har planer på att skaffa sådana stora planteringslådor i trä och sätta potatis, morötter och sallad och att göra äppelpaj och mos från äppelträdet vi har på tomten. Åh vad jag längtar att få flytta ut och det är inte långt kvar då vi har tillgång till huset nu typ så idag flyttar vi in de första flyttlådorna och hoppas att det ska flyta på bra nu under dagarna med att flytta och bära möbler. Vi har lägenheten till sista november, om vi inte hör något annat om att någon kan flytta in tidigare, så vi har ju tid på oss till att städa och flytta lite i taget vilket på ett sätt är lite skönt. 
 
I och med flytten så har vi fått ändra förskoleplatsansökan för lilla bönan. Till hösten augusti 2015 har vi sökt Tvärreds förskola i första hand, sedan Änglagårdens förskola och i tredje hand Fantasia i Vegby. De två sista är fristående och de lagar ekologiskt från grunden vilket lockar väldigt mycket för mig. Sedan har jag hört mycket gott om Tvärreds förskola också där de också lagar sin egna mat om jag hört rätt. Det faller sig ju rätt naturligt att välja tvärred då Matilda kommer gå i skolan där om vi bor kvar åt det hållet så länge. Jag kan säga att jag har inga planer på att flytta nu mer på ett tag förrän vi skaffar hus. Jag tror att den dagen då vi skaffar hus så kommer det kanske ligga mer åt Tvärred/Gällstad men man vet aldrig hur det blir när drömhuset dyker upp, kanske flyttar till Luleå ;)

Tiden bara försvinner

Publicerad 2014-09-22 15:17:44 i Allmänt, Livet med bönan,

Nu var det riktigt längesen jag skrev något här överhuvudtaget. Hoppas nI som läser och följer har tålamod med att jag inte skrivit något. Blir tyvärr så som småbarnsföräldrer då vi har en väldigt aktiv tjej här hemma och när jag väl har en ledig stund så orkar jag inte sätta mig och skriva här.

Matilda växer och om två månader är hon redan 1 år, känns som igår då hon låg i min famn och precis hade kommit till oss. Just för tillfället kör vi tre olika krypstilar för att ta oss fram. Åla/ militärstyle har vi gjort ett bra tag och det går fortast. Sedan kör vi med att hasa lite grann på rumpan vilket är smidigt när man snabbt behöver sitta vid en leksak. Till mammas och pappas stora glädje har vi även börjat krypa på alla fyra. Detta går alldeles för sakta tycker Matilda så vi övergår snabbt till ålandet.

Vi tränar även på att försöka ställa oss mot möbler och stå så en stund. Mest står vi på knäna men vi har lyckats ställa oss två tre gånger. 

Nu ska jag försöka va duktigare på att uppdatera min blogg oftare 😋 




Vår lilla sötnöt 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela