gronkiwi.blogg.se

Välkommen till min blogg. Jag är en glad tjej som varannan vecka bor tillsammans med mina två tjejer i ett hus på landet. Här kommer jag skriva mina tankar kring vårt liv och hur vår vardag ser ut.

Namngivning

Publicerad 2014-02-20 10:54:12 i Allmänt, Livet med bönan,

Nu i helgen hade vi namngivning för vår lilla böna här i Ulricehamn. Varken jag (även om jag är uppvuxen med kyrkan) eller sambon kände att det var rätt för oss att ha dop eftersom vi vill att Matilda ska få välja själv om hon vill vara med i svenska kyrkan. Både jag och sambon är medlemmar i kyrkan själva, när vi föddes blev man automatiskt medlem men inte längre. Sambon har inte varit aktiv mer än att han deltog i scouter via mission tror jag som liten. Jag själv blev desto mer involverad men har under senare tid kommit ifrån det.
 
Vi ville ändå samla vänner och familj göra ett litet kalas för att Matilda har kommit till oss så då valde vi namngivning. Vi hyrde en lokal i Ulricehamn och började planera rätt långt innan med mat (sambons mamma ställde upp väldigt mycket med just maten) Det blev väldigt lyckat måste jag säga även om det blev lite bortfall på gästlistan så var det en mysig eftermiddag där vår lilla böna var huvudperson. 
Vi hade valt att ha två faddrar till Matilda som ska finnas där lite extra för henne genom uppväxten. Jag valde min barndomskompis som jag var tärna åt tidigare i höstas, vi har känt varandra sedan vi var riktigt små. Oscar valde sin barndomskompis som han känt länge vet inte riktigt hur länge men länge. 
 
Även om det inte var ett traditionellt dop så ville jag väldigt gärna ha vår gamla dopklänning som både jag och mina syskon hade när vi döptes. Mamma hade hjälpt mig att sätta i banden i klänningen som hade en väldigt fin grön färg. 
 
Jag hade bett två riktigt goa vänner från Säffle om de kunde tänka sig att sjunga en sång under den lilla ceremonin vi hade vilket de mer än gärna ställde upp på. De sjöng en sång som jag lyssnade på mycket under tiden jag var gravid. Den heter "Till Dig" som Sara Dawn Finer sjunger och den väckte en del fina minnen från när bönan låg i magen så som första sparken. 
 
Efter vår lilla ceremoni som vi hade förberett blev det gulaschsoppa, bröd och diverse tillbehör först och sedan cupcakes som jag och min mamma hade bakat tidigare under veckan. Jag var inte helt hundra nöjd med hur vissa cupcakes blev men jag tror ändå det var uppskattat med maten. Tycker ändå dagen blev lyckad och på kvällen när vi kom hem var vi alla tre väldigt trötta.
 
 
vår lilla böna
 
sambon och jag matchade varandra (vi uppmärksammade detta efter ett tag)
 
 
 

Likheter

Publicerad 2014-02-09 21:24:07 i Allmänt,

Var hemma hos Oscars föräldrar i lördags och tog det lite lugnt. Under eftermiddagen kom det upp om hur Oscar var som liten. Han var tydligen alltid glad och var en nöjd liten bebis. Dessa egenskaper hoppas jag att Matilda har fått ärva ;) 
Jag hade/har ett humör och är väldigt bestämd om vad jag vill (visar det dock inte lika öppet idag för alla som tidigare) 
Kan ju säga att denna underbara ;) egenskap har vår underbara dotter ärvt
Ifrågasätter detta inte ens.

Så med denna blandning från mig och sambon så ger det oss  en bestämd glad bebis.

En liten bild på sambon och mig som små. Vem är Matilda mest lik? 
 

Host host...

Publicerad 2014-02-05 21:26:20 i Allmänt, Livet med bönan,

Det började med att Oscar blev täppt i näsan och gick runt och nös hemma och han hostade och hade sig under förra veckan. Han blev riktigt dålig under dagen då vi hjälpte några vänner att flytta sin mamma/svärmors saker till en ny lägenhet förra helgen. 
 
Under söndagen så började bönan att hosta och hade lite svårt att andas genom näsan så vi köpte näsdroppar till henne och hoppades att det skulle bli bättre, tagit temp på henne under dagarna som gått och hon har legat mellan 37.6-37,8 och det räknas inte som feber förrän det stiger över 38. Har tyckt riktigt synd om lilla Matilda för hon har varit riktigt hängig och sovit mycket. Sedan har hennes mage påverkats av det hela så gör nummer två flera gånger per dag. Vi blev lite fundersamma om det verkligen var hälsosamt för henne att bajsa så mycket och om hon hann få i sig näring från maten innan det åker ut igen. (Hon bajsar bokstavligen tio minuter efter varje måltid) Ringde BVC idag för att rådfråga lite hur vi ska göra om vi kanske ska ge henne mindre mat och fler gånger. Har en helt underbar sköterska på BVC som verkligen lyssnar och tar in det man säger vilket är skönt. Hon sa att det är normalt att barn kan reagera som Matilda gör och verkar hon nöjd mellan målen så ska det nog inte vara någon fara. Vi ska ju till BVC nu på måndag nästa vecka och mäta och väga så då får vi se om hon borde gått upp mer än vad hon gjort. Sedan som min mamma säger så skulle vi märka om detta påverkade henne alltför mycket på kroppen, även om hon inte har enormt mycket att ta av så finns det lite på vår lilla tjockis.
 
Även jag drabbades av att nysa en del och att det kittlades i halsen sådär obehagligt som det gör precis innan det bryter ut. Satt under söndagen och drack honungsvatten och hoppades att det skulle försvinna men tyvärr blev det värre. Näsan rinner och halsen gör ont men jag har sluppit hostan än så länge och jag hoppas slippa bli hes som jag brukar bli när jag är förkyld.
 
 
Idag bjuder jag på en härlig bild när bönan sitter själv (med två kuddar vid sidorna) Hon är väldigt glad att få sitta själv och håller upp kroppen väldigt bra. 
 
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela